Rovaniemi

rovaniemi

Dacă aș putea călători iarna aceasta oriunde în lume aș alege fără a ezita orașul din nordul Finlandei, Rovaniemi. Acest oraș este cunoscut de către populație drept locul unde se ascunde Moș Crăciun. Să vedem câteva dintre atracțiile turistice din perioada iernii din acest oraș:

Santa Park – o peșteră foarte mare situată într-o stâncă la nu mai puțin de 132m adâncime. Odată intrați în peșteră veți fi întâmpinați cu bucurie de către ajutoarele moșului cum ar fi crăciunițe, elfi etc. Atmosfera de Crăciun vă va intra automat pe sub piele.

Coliba lui Moș Crăciun – un loc recomandat dacă mergeți cu copilași plini de viață, acest loc fiind special amenajat pentru ei. Aceștia vor avea ocazia să viziteze minunata colibă a lui Moș Crăciun și vor primi de la acesta o scrisoare cu sfaturile lui pentru cei mici.

Ferma de reni – aceasta probabil nu mai este destinată copiilor, dar veți putea găsi distracții pentru vârsta voastră. Puteți călători cu snowmobilul, călătorie în care veți cunoaște cele mai importante locuri din Laponia, dar și tradițiile și obiceiurile necunoscute de voi din această parte a lumii. Turiștii vor avea plăcerea de a fi pregătiți în creșterea renilor și conducerea saniei trasă de animale nordice.

Sper că am reușit să vă conving să vizitați acest minunat loc enumerându-vă doar câteva dintre atracțiile de pe periodata iernii.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s