Oraşul contrastelor – Kuala Lumpur

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur este capitala Malaeziei, iar aici poţi găsi o cavalcadă de culori, tradiţii şi gusturi orientale. Nu e de mirare că oraşul este vizitat de milioane de turişti anual. Dar haideţi să dăm o tură şi să vedem cele mai faimoase repere.

Templul Thean Hou este unul dintre cele mai mari şi mai vechi temple din Asia de Sud. Localnicii spun că este cel mai fumos exemplu de arhitectură chinezească. Templul a fost inaugurat în 1989, altarul principal fiind dedicat lui Thean, zeiţa mării, iar fântâna arteziană de la intrarea în templu lui Kuan Zin, zeiţa compasiunii.

Situat în imediata vecinătate a megamall-ului Mid Valley, templul Sri Maha Sakthi Mohambigai Amman este la fel de uriaş şi mai majestuos decăt acesta. Un templu vechi de 100 de ani, aparţine hinduşilor din acest oraş şi este dedicat zeiţei Mohambigai. Este un loc preferat al comunităţii indiene pentru nunţi tradiţionale, deci dacă vei fi norocos, s-ar putea să vezi o asemenea nuntă. Oricum merită văzut acest templu atât pentru interior, cât şi pentru imensele straturi de flori care te vor încânta în grădina care aparţine de templu.

Peştera Batu se află la 11 km de Kuala Lumpur şi e un loc de pelerinaj pentru credincioşii hinduşi. Templul este înpărţit în trei peşteri principale, Catedrala, Pestera Galeriei de Arta si Muzeul Pesterii şi alte câteva încăperi mai mici.

Nu am epuizat deloc reperele cu aceste câteva puncte de interes, deoarece Kuala Lumpur este o combinaţie inedită între tradiţie şi modern, turnurile moderne alternând în cel mai interesant mod cu templele tradiţionale, şi toate trebuie văzute dacă eşti în acest oraş veşnic viu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s