Verona – special pentru cei îndrăgostiți

verona

Până nu demult am considerat că destinația de vis pentru cei proaspăt căsătoriți e Veneția. Ei bine mi-am schimbat părerea. Una e că e prea aglomerat deja. Al doilea motiv e următorul: nu demult prietenii noștri dragi s-au întors din luna de miere cu prilejul căreia au vizitat ambele orașe. Mi-au spus că s-au săturat de stat în Veneția în doar două zile, însă la Verona ar mai fi stat.

E arhicunoscut faptul că Verona e orașul faimoșilor Romeo și Julieta, să nu mai vorbim de casa Julietei care e invadată de sute de mii de turiști anual. Pentru cei mai romantici (de fapt cine nu e romantic în luna de miere) e un obiectiv ideal de vizitat. Puteți vizita chiar și mormântul Julietei, „descoperit” tot în acest oraș.

Dacă tot ești aici, merită să-ți cumperi Verona Card-ul cu care poți vizita tot ce merită văzut. În primul rând nu rata Arena, cel mi bine conservat amfiteatru din Italia, faimos pentru concertele de operă care se organizează aici.

Urmează trei biserici deosebit de frumoase, San Fermo Maggiore, San Zeno și Anastasia. Torre dei Lamberti este un turn din care poți vedea tot orașul, și se află în Piazza delle Erbe unde poți găsi cafenele și restaurante cu specific Italian, dar și faimoasa Fontana di Madonna Verona.

Îți mai recomand Muzeul Arheologic şi Teatrul Roman, iar apoi castelele San Pietro și Castelvecchio unde se află și muzeul cu același nume.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s