Cu maşina prin Europa

just married

O prietenă din Viena mi-a povestit că şi-au petrecut luna de miere într-o călătorie prin Europa. Mi-a plăcut ideea şi i-am povestit soţului meu înainte de a ne căsători. Zis şi făcut – ne-am împachetat în Fordul bătrân tot ce am crezut că ne va fi de folos şi ne-am pornit la drum. Vă spun că am avut aventura vieţii noastre. Am vizitat câteva capitale ale Europei printre care Bratislava şi Viena, iar punctul culminant al călătoriei a fost Veneţia.

Pot să zic că am avut de toate. Plimbări romantice în parcul palatului Schonnbrunn din Viena şi pe străzile înguste din Veneţia, nelipsita plimbare cu gondola, vizite la castele, ca de xemplu castelul medieval din Bratislava, cel din Eger, Ungaria şi câteva castele ca scoase din poveşti fermecate din nordul Italiei, „odihne” de lux în paturi King Size prin diferite hoteluri, mic-dejunuri copioase. Dar să nu uităm nici plimbările lungi de pe malul Dunării sau vizitele la câteva dintre cele mai cunoscute muzee din Europa.

Dar călătoria cu maşina nu e nici lipsită de adrenalină, să ştiţi. Ne-am trezit în vârful Alpilor din Austria – era sfârşitul lunii noiembrie – cu o zăpadă până la brâu şi numai nu se oprea ninsoarea. În sus am mai mers cumva dar când ne-am pornit la vale noroc că prima curbă era spre munte că ne-am şi trezit alunecaţi în zăpada de pe marginea drumului. Şi aşa se face că am petrecut o noapte în maşină, dârdâind de frig, noroc că ne-am luat saci de dormit de acasă, cine ştie… şi uite că ne-au folosit. Oricum, a fost o aventură de neuitat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s